Tuesday, January 4, 2011

Teka Teki Matematik : 4 Angka Ajaib

Teki teki matematik kini kembali ! tp kali ne x macam teka teki sangatlah sbb aku dh bg jawapan..haha..ne lebih kpd rekreasi matematik la...ntah kenapa, aku mmg suka kira-mengira @ matematik, lagi2 kalau pasal teka teki matematik...tambahan lagi, berdasarkan statistik kemalangan pengunjung blog ne, sumber trafik datangnya dari orang2 yg berminat ngan keyword 'teka teki matematik'...jadi aku x nk hampakan mereka, aku update la ckit2 pasal2 teka teki matematik..:)


Okai...kembali kpd tajuk asal..4 Angka Ajaib...sebenarnya aku terkeluar idea ne mase baru start studi utk 'favourite' subjek aku, Financial Accounting and Reporting 1...punya lah payah nk faham subjek ne, smpaikan belum apa2 lagi aku dh start berkhayal..time nak studi time tu juga la macam2 benda terfikir..termasuklah benda ne..aku kan suka nombor2..:)

utk memudahkan cerita dan nak bg real ckit, aku uploadkan sekali gambar kejadian...tgk kt bawah ne..



Maybe 4 angka ajaib ne dh ade rasenyer kt buku2 rekreasi matematik yg biase kita jumpa..cume ntah mcm mane aku tertulis plak mende ne mase 'tengah studi'....asalnya nak tulis 1,2,3,4 je.....(alaa..buat2 mcm baru nk belajar nombor)....x tau lak bleh jadi mcm tuh...hebat sungguh penangan subjek ne..jauh melayang duk berkhayal...huahua

agak2 nya, klu aku x explain apa benda yg aku buat kt dlm gambar tuh, kire ok la kn? kompem sume pandai2 ne...1,2,3,4 je kot...:p


Anda minat Matematik x? Kalau minat, saya sarankan anda baca Teknik Rahsia Matematik kt bawah ne..Jangan lupe yer..Klik gambar kat bawah untuk baca Teknik Rahsia Matematik

9 pujuk rayu:

ekspresiruang said...

ha'a la. bgs2. at least otak tu mmg bukti sentiasa berfikir. hehe

Wan Haffiz said...

hehe..otak ne mmg kena sentiasa diasah dan diguna..kang membazir plak x gune..x gitu? :)

Redbloodsnow said...

aku sgt bodoh in math taw. result spm habis aje fail...hahahaha. tettt, kantoi aku...hahah

Wan Haffiz said...

haha..terkantoi sudey...
syyhh..:)

Cahaya Adliana said...

Tak faham .. :(

Wan Haffiz said...

try amik mana2 empat nombor yg berdekatan..

contohnya 1,2,3,4

bile dicampurkan nombor pertama n keempat, jawapannya 5

bile dicampurkan nombor kedua n ketiga, jawapannya jugak 5..

so, conclusionnya, juz nk bgtau hasil tambah nombor tu same...

:)

noorul is me said...

ooo..good job! kreatif!

Wan Haffiz said...

noorul: math is fun! hehe

Anonymous said...

After getting more than 10000 visitors/day to my website I thought your wherearepeace.blogspot.com website also need unstoppable flow of traffic...

Use this BRAND NEW software and get all the traffic for your website you will ever need ...

= = > > http://get-massive-autopilot-traffic.com

In testing phase it generated 867,981 visitors and $540,340.

Then another $86,299.13 in 90 days to be exact. That's $958.88 a
day!!

And all it took was 10 minutes to set up and run.

But how does it work??

You just configure the system, click the mouse button a few
times, activate the software, copy and paste a few links and
you're done!!

Click the link BELOW as you're about to witness a software that
could be a MAJOR turning point to your success.

= = > > http://get-massive-autopilot-traffic.com