Thursday, July 8, 2010

Jabulani- bola terburuk di Piala Dunia

Jabulani- bola terburuk di Piala Dunia

Zaazz....kebanyakan peminat bola masih dgn kehangatan Piala Dunia yg semakin menghampiri penghujungnya..final antara Spanar Jaya dan juga Durian Belanda..namun, diriku tidak ingin membicarakan perihal final dek kerana Brazil telah pulang awal ke kampung halaman masing2 untuk membantu persiapan keluarga untuk hari raya yg bakal kunjung tiba..:)

Aku hanya ingin berkongsi perihal Jabulani- si bola-bola api..hehe..mmg banyak mempertikaikan kewujudannya di alam ini..byk yg mengutuk dirinya yg bulat..mungkin ada kebenarannya mengapa Iker cassilas mengutuk bola tersebut...jom kita layan video di bawah..zaazz



Amacam? terpegun x ngan 'kehebatan' bola tersebut?..meliar die punyer pergerakan..
NASA punyer aerodynamics department telah  mendapatkan beberapa org pemain MLS untuk menendang Jabulani..Dengan berat 440 gram, ditambah dgn ketinggian di Afrika, bermakna  dgn kelajuan 44 MPH menjadikan bola itu lebih peka kpd sesuatu yg dipanggil sbg 'knuckle effect' yg bermaksud bola bergerak liar atau gila pd kelajuan tinggi..tidak hairanlah hampir 90 % pemain yg membuat cubaan jarak jauh tersasar tinggi dr pintu gol..da jd mcm sepakan pemain Malaysia daa...hhaahha..namun, ade juga yg bernasib baik ngan kepelikan bola trsebut terutamanya Maicon..:)

apa-apa pun..kita lupakan shj Jabulani ngan Piala Dunia...jom kita layan Liga Super plak..Sabtu ne (10/7/2010) ade match The Red Warrior ngan The Red Devil..live di Astro Arena dan juga TV1...zaazz


p/s..gmbar di atas sekadar hiasan..jgn ambil berat ngan gmbar trsebut..jgn percaya ngan mende khurafat..paul si sotong kurita ne mengarut jer..
Share This

5 comments:

kenwooi said...

but some teams are playing well with it =)

Kie-yu said...

Jabulani suke paul
hehehe ;)

Wan Haffiz said...

kenwooi: yupp..spain very incredible..they should win..

kie-yu: paul tu klu wat masak merah sedap woo..

AiZ said...

sotong ni kalau buat gulai comfirm gud quality.. HD lagi ^__^ gagaga




Aiz latest entry
How to be profesional blogger
babysitter attacked by a cat brutally! must watch!
Idea untuk susun wayar komputer

Wan Haffiz said...

ini bukn sebarang sotong..ini sotong Astro Beyond..huahua

Designed By Blogger Templates