Thursday, April 16, 2009

JOM MAKAN !!! IU DINNER DH DEKAT NE...CEPAT2

JOM MAKAN !!! IU DINNER DH DEKAT NE...CEPAT2

buat sume2 yg bace blog ne,,,ampun dan maap sy tujukan coz dh wat byk masalah...dgn hanya satu ayat mampu melahirkan beribu-ribu lagi ayat yg tidak kunjung malap...kan bagus kalau dlm kelas pun macam tu kan??kalu lecturer tanya mesti payah nk jawab kn???terase sungguh sy...pe2 pun sy sekali lagi memintak maap kpd sume yg terlibat dlm menganjurkan DEBAT PERDANA kali ini kerana telah menyinggung hati kalian sume..sy hanyalah seorg pemuda yg inginkan kebenaran dan x kn lari dr kesilapan..harap kita same2 tegur-menegur dan saling bermaap-maapan antara satu same lain...sy teringat akan satu hadis(kalu x silap sy r...klu silap tolong betulkn)..."antara fenomena yg berlaku di akhir zaman ialah masyarakat sering membicarakan perkara2 yg kecil dan remeh temeh sedangkan masih banyak benda yg lebih penting patut dibimbangkan"---begitulah lebih kurang yg sy ingat....jd tu je la yg bleh sy simpulkan.. kite sepatutnyer sedar kita sedang berada dalam zaman Makkah dimana kegiatan dakwah patut dijalankan dengan lebih giat bagi menaikkan semula graf umat Islam yg kini masih barada di bawah subpoint...

adakah kita sangggup melihat masyarakat di luar sana masih terkapai-kapai mencari haluan hidup yg sebenar???inilah peranan kite sebagai generasi muda yang bakal mengubah dan menaikkan kembali kegemilangan Islam sepertimana zaman Abbasiyah yang mampu melahirkan tokoh Islam seperti Alkhuwarizmi,Al Biruni dan banyak lagi....atau seperti Mehmed Al Fateh yang mampu membuka kota Constantinopel(Istanbul) ketika masih berusia 24 tahun(klu x silap)....same2 kite amik iktibar dan berusaha utk mengubahnye..klu bukan kite,,sape agi??memang x dinafikan dakwah sememangnye x kn mengambil mase sehari..namun cube kite flash back kembali sejarah Islam yg lalu...

adakah Nabi Muhammad sempat melihat kerajaaan Umaiyah?Abbasiyah?ataupun Othmaniyah?? namun hasil drpd dakwah yg dijalankan Nabi bermula dari tarbiyah individu beserta sistem yg betul mampu melahirkan pejuang2 Islam yg akhirnye yg menjadikan kerajaan Islam sebagai Ustaziyat Al alam (pemerintah dunia)...kite sepatutnye sepatutnye mengambil iktibar drpd kejatuhan Sistem Khalifah pd taun 1924...namun sy masih berpegang kpd firman Allah yg bermaksud..."Allah akan membantu sesiapa yg membantu agamaNya..."....jd renung2 kan lah....last sekali...AMPUN DAN MAAP KPD SUME...


p/s..JOM PAKAT GI RAMAI2 KE IU DINNER !!!! CONTACT HAKIMI...
Share This

2 comments:

sitisuraya said...

debat perdana.boleh panggil rtm buat live.:P
xpelah, kita semua amek jadi pengajaran.

teruskan mendownload movie
hehe.

mengikut akta hak cipta,seksyen bla bla,perbuatan menyalin kembali..tanpa kebenaran,..adalah menjadi satu kesalahan.Mahkamah boleh menjatuhkan hukuman belanja akak biro makan sampai pengsan.

jangan lupa movie yg akak nak tu.
hehe :D

WAN HAFFIZ said...

sy bukan salin kembali tp jus muat turun n bakar(burn)....hahahaha

ok2..6t sy bg citer 300 tu...

p/s....stop kejap download movie coz memory laptop tinggal bbrp megabyte je lagi...

Designed By Blogger Templates